de laatste werkdag
Door: Accent
Blijf op de hoogte en volg Accent
15 Juni 2012 | België, Rauw
15 Juni 2012 - 15:49
Jan Hofman:
Afgelopen week ben ik te gast geweest op het gezamenlijke internationaliseringsproject van De Dijnselburgschool en Accent Nijkerk.
Ik heb hele mooie dingen gezien. Uiteraard in de eerste plaats de jongeren, die zo hard aan het werk waren. Het heeft mij echt ontroerd hoe zij hun best doen. Leuk om kennis te maken met jullie! Een mooi stel mensen. Voor de jongeren is dit een onvergetelijke ervaring, misschien wel de meest bepalende in hun loopbaan op het voortgezet onderwijs. Het is een meer dan goede zaak dat niet alleen VMBO/HAVO en VWO-leerlingen aan internationalisering doen. We gunnen het jullie! En wat moet dit een geweldige impuls voor jullie zelfbeeld zijn. Twee weken van huis, in het buitenland aan het werk. Petje af!
Ik heb een geweldige bewondering voor de inzet en bijdrage van onze vier collega’s: Frits, Laura, Marleen en Margreet. Wat kost het hen veel tijd, energie, inzet en opoffering. Met dit project geven zij veel voor de jongeren en voor de school. De voorbereiding en uitvoering zijn secuur, accuraat en inhoudelijk van hoog niveau. Ik heb veel vertrouwen in deze vier mensen. Het beeld en gevoel dat ik krijg is dat de samenwerking tussen die vier is alsof zij dit al jaren samen doen. Fijne mensen met een hart voor de zaak en de leerling. Chapeau!
Ik wil De Dijnselburgschool bedanken voor de samenwerking! Leuk dat we zo kunnen gebruikmaken van de verschillende kwaliteiten die er bij beide scholen is. Voor de jongeren is het goed, dat zij samenwerken en (tijdelijk) samenleven met jongeren uit een andere context.
Kortom en samengevat: ik ben erg enthousiast over dit project. .