Een nieuwe dag. - Reisverslag uit Poznań, Polen van Accent Nijkerk - WaarBenJij.nu Een nieuwe dag. - Reisverslag uit Poznań, Polen van Accent Nijkerk - WaarBenJij.nu

Een nieuwe dag.

Door: Margreet Lakerveld

Blijf op de hoogte en volg Accent

09 Oktober 2013 | Polen, Poznań

Na een goede nacht slapen was het fijn om elkaar weer te ontmoeten.
Iedereen was op tijd bij het verzamelpunt. En er was heel wat te vertellen!!
Dinsdagavond was er een ontmoeting zonder docenten: bowlen. Even konden de leerlingen weer normaal praten....
De gastgezinnen zijn erg gastvrij. Er is meer dan genoeg eten en drinken, de leerlingen mogen gebruik maken van internet en slapen in mooie kamers. Communiceren is niet altijd makkelijk, maar het gaat steeds beter. Iedereen doet goed zijn best om er iets leuks van te maken.

Het doel van de excursie van vandaag is een klein dorpje op het platteland. Het was de filmset voor de film van een belangrijke Poolse dichter.

Op weg naar het dorpje stopten we bij een oude trein. Je moest hard werken om de trein te laten rijden! Om beurten konden we het proberen. Het was leuk. Het weer was prima!

In het dorpje was het best lastig om alles te begrijpen. De gids sprak alleen Pools. Gelukkig waren er ook veel dingen te doen. We hebben samen een traditioneel gerecht klaargemaakt en opgegeten voor de lunch. Het waren deegballetjes gevuld met kaas, vlees of champignons. Lekker hoor.

Begin van de middag was er een show met roofvogels. We mochten om beurten de vogels vasthouden. Soms kwamen ze wel heel laag over onze hoofden heen vliegen. We hebben veel foto's en filmpje gemaakt. Redouan en Matthijs al meer dan 250!!!

Na de thee, met alweer gebak... gaan we terug naar de bus en Poznan.
In de avond gaan de leerlingen met de gastgezinnen het stadion van Lech Poznan bezoeken.
Al met al een geslaagde en leerzame dag.

Nog wat nieuwtjes want wist u dat...

Mart internationaal rapper is geworden.. Hij heeft zijn debuut in Polen gemaakt.
Redouan hele mooie foto's kan maken.
Matthijs alle roofvogels durfde vast te houden en daar filmpjes van heeft.
Eva vertelde dat ze zangles heeft maar toen ze net voor ons en de Poolse leerlingen wilde gaan zingen, de bus vertrok...
Andrea bang was voor het loslopende paard, maar dat Lourenco haar over deze angst heen heeft geholpen. Ze heeft het paard zelfs geaaid!!
Maurits een fotoshoot deed op de treinrails.
Jurrian GEEN taart meer at, zelfs geen appeltaart. Hij zat vol (?!) van al het eten.
Meneer Hofman veel internationale vrienden maakt.

• 09 Oktober 2013 - 17:44

Annelies Petersen:

Wat een leuk verslag. En wat hebben jullie al veel beleefd en gezien!!!
    Geniet er nog even van en een dikke knuffel voor Jurrian XX

• 09 Oktober 2013 - 17:53

Marieke De Jonge:

Heyy zo te horen is het heel leuk! En dan ook nog naar het voetbalstadion, ik begin ondertussen steeds meer jaloers te worden. En Mart schrijf maar een leuke rap over deze leuke ervaring.

PS: ik mis je heel erg en het is veel te stil hieroo! Xxx je zussie

• 09 Oktober 2013 - 18:05

Hester Koopman:

Erg leuk om dit allemaal te lezen. Wat een bijzondere reis en wat maken jullie veel mee!
    Jammer Eva dat ze je niet hebben kunnen horen zingen, ze hebben wat gemist! Heel veel plezier nog met elkaar! Eva, we zijn heel trots op je hoor, wat een belevenis! Papa, mama, Daniel en Iza

• 09 Oktober 2013 - 18:20

Bibikoopman Koopman:

Wat een leuk programma en leuke foto's zeg. Als ik dit zo lees en zie denk ik wat had ik dit vroeger op school graag meegemaakt. Veel plezier met de rest van het programma en we kijken uit naar het volgende bericht.

• 09 Oktober 2013 - 18:33

Jozien Quanjer:

Ziet er uit als een super leuk programma - en paarden ook nog voor Lourenco. Verbaast me niets dat hij Andrea heeft kunnen helpen met haar angst - Lourenco wordt in onze familie/vriendenkring ook wel de paardenfluisteraar genoemd!

Wel stil in huis hoor Renzo zonder jou! xxx

• 09 Oktober 2013 - 19:09

Alida Van Dijk:

Goh wat leuk programma zeg. En andrea wat knap dat je die roofvogel op je hand heb.
    Super dat lourenco je geholpen heb. Veel plezier verder met het programma en tot het volgende bericht. Groetjes en vele kusjes mama en papa.

• 09 Oktober 2013 - 20:31

Justus:

Hey jongens en meisjes het zal daar wel heel leuk zijn
    Ik heb allemaal hele leuke foto's gezien van jullie
    Het waren echt hele leuke foto's
    Maar het zou voor jullie wel heel erg top zijn dat jullie naar Polen zijn gegaan!
    Groetjes
    Justus

• 09 Oktober 2013 - 20:50

Henno & Marianne:

Hoi Mart, wat een leuke dingen maak je allemaal mee!
    En tsja je internationale rapper debuut kon natuurlijk niet
    uitblijven, haha. Over wie of wat ging deze ongetwijfeld mooie
    rap? En wat gaaf dat je een roofvogel hebt vastgehouden.
    Geniet maar goed! Heel veel plezier nog!
    xxx Henno, Marianne en Izzy

• 09 Oktober 2013 - 21:46

Matthe En Truddie:

Wat hebben jullie leuke dagen zeg, bijvoorbeeld met die Trein, en heel stoer met die roofvogels, prachtige foto.s zelfs op de ple e.d.
    Je zal het volgende week wel missen al die leuke momenten die je in Polen heb meegemaakt.
    Nog een vollle dag en dan moet je weer naar huis.
    tot morgen.
    Oma Trudie en Opa.

• 10 Oktober 2013 - 11:30

Bram Van Den Boogaard:

Goedmorgen Poznan voor de laatste keer!
    Morgen rond deze tijd staan jullie alweer (als er geen vertraging is!) op Amersfoort CS. Wat een onwijs gave foto's met de roofvogels. Het verhaal over het stadion van Lech Poznan van Maurits was erg enthousiast net als het ontbijt dat hij vanmorgen kreeg! En dan de taart.... onthouden jullie dat wij gewoon aan het werk zijn en wel erg jaloers worden op zoveel lekkere verwennerijen?

Heb een hele leuke laatste dag met elkaar vandaag en goede reis naar huis!

Gr
    Pappa!

• 10 Oktober 2013 - 13:32

Josina:

Heey Eva, wat veel leuke dingen doen jullie met elkaar!! Super... Geniet nog van jullie laatste dagje.. Alvast : slaap lekker voor in de trein!!! Groetjes van Josina

• 10 Oktober 2013 - 21:55

Francois:

Mart internationale rapper!!!??? We hebben het altijd wel geweten dat het raptalent zich volledig zou openbaren. Ik ben FAN!! Volgend jaar in de Arena, Mart!